Onderwijs in de Hortus

You are here

Adopteer een klasbezoek

Geef om educatie
Voor 600,- kan een complete schoolklas op bezoek in de Hortus

Natuureducatie is een van de belangrijkste taken van de Hortus. We bieden verschillende lesprogramma’s voor basis- en voortgezet onderwijs.  De Hortus is van mening dat ieder kind toegang moet krijgen tot natuuronderwijs en daarmee bewust wordt van het belang van biodiversiteit voor de wereld. Die bewustwording begint al dichtbij: weet wat je eet. De grootste basis van ons eten is plantaardig. In de Hortus groeien duizenden planten uit de hele wereld, van tropische vruchten zoals banaan, ananas, vijgen tot kruidige specerijen zoals kaneel en peper, maar ook rijst, aardappel en cacao. Te midden van de historische collectie van de Hortus ontdekken leerlingen waar hun eten echt vandaan komt.

Het is helaas niet voor alle kinderen van Amsterdam mogelijk om deel te nemen aan het Hortus programma. (Te) vaak laten teleurgestelde scholen en docenten ons weten dat zij niet de middelen hebben om een bezoek te financieren of te organiseren.  Daarom bieden wij nu de mogelijkheid om een volledig schoolbezoek te adopteren, zodat iedere (basis)school de kans heeft om de Hortus in haar lesprogramma op te nemen.

Voor 600,- adopteert u het bezoek  van 1 schoolklas aan de Hortus Botanicus Amsterdam.
De klas krijgt hiervoor:

- Een verzorgde  busrit  die de klas ophaalt en brengt van school naar de Hortus.
- Toegang (voor de klas en de begeleiders) tot de tuin.
- Begeleiding tijdens de opdrachten in de Hortus.
- Materiaal voor gebruik  in de Hortus en in de klas.
- Een klein cadeautje voor alle deelnemende leerlingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Freek van Kessel  020-7025401 of per E-mail. De Hortus heeft een Culturele ANBI status.Giften aan de Hortus kunnen voor zowel particulieren als bedrijven extra belastingvoordeel opleveren. Kijk hiervoor op onze ANBI-pagina.

Adopteer een klasbezoek de Hortus Amsterdam

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015