de Plantage Amsterdam

You are here

De Plantage Amsterdam

De Plantage Amsterdam de HortusDe Plantagebuurt ligt aan de oostzijde van Amsterdam en bestaat uit verschillende delen; de levendige oude Joodse wijk rond het Waterlooplein, het statige groene hart rond de Plantage Middenlaan en daaromheen de waterkanten van Amstel en IJ. In deze buurt staan maar liefst 17 culturele instellingen; van het Muziektheater tot aan het Tropenmuseum, en van de Hermitage aan de Amstel tot aan het Scheepvaartmuseum aan ‘t IJ. En daartussen onder andere, de Hortus het Verzetsmuseum en Artis.

Deze culturele instellingen zijn verenigd in een samenwerkingsverband, waarvan de Hortus al bijna tien jaar deel uitmaakt. Ze bundelen hun krachten om de Plantagebuurt de bekendheid te geven die het verdient. De vele musea, roemrijke theaters en een keur aan cafés en restaurants maken de Plantage een van de mooiste buurten van Amsterdam. Vier maal per jaar organiseert e Plantage Amsterdam een Plantagezondag. Op deze dag organiseren de verschillende instellingen extra activiteiten en vaak wordt er een bijzonder arrangement aangeboden waarbij 2 of meer instellingen bezocht kunnen worden.

De instellingen willen niet alleen maar meer bezoekers naar de buurt halen. Ze werken ook samen om de Plantage duurzamer te maken. In een nauwe samenwerking met stadsdeel centrum is een convenant opgesteld om duurzaam ondernemen en duurzaam toerisme in Amsterdam te stimuleren. Zowel op gezamenlijk niveau – energie inkopen, afval verwerken- als op individueel niveau zijn er initiatieven. Zo wordt de Plantage niet alleen het tweede museumkwartier van Amsterdam, maar ook een mooi groen kwartier.

Meer informatie over de Plantage Amsterdam, alsmede een agenda- overzicht van de activiteiten in alle instellingen vindt u op www.plantageamsterdam.nl

Plantage Amsterdam - The Cultural Garden of Amsterdam from De Nieuwe Collectie on Vimeo.

Plantage Amsterdam - The Cultural Garden of Amsterdam from De Nieuwe Collectie on Vimeo.

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015