Onderwijs in de Hortus

You are here

Kinderprogramma

Informatie voor BSO en NSO
Groepen van de BSO en NSO zijn van harte welkom in de Hortus. Hieronder ziet u welke activiteiten voor kinderen wij op dit moment aanbieden. Leest u voor uw komst alstublieft de informatie en voorwaarden voor groepsbezoeken goed door.

Programma 2017
Het hele jaar door zijn er activiteiten voor kinderen in de Hortus. Zo is er elke schoolvakantie een speurtocht of andere activiteit voor kinderen. Natuurlijk kan je ook het hele jaar door de Plantentoppers zoeken of de speurtocht 'Planten in de hoofdrol' doen!

Voorjaarsspeurtocht: Maak je eigen lentegids! (alle leeftijden)
De zon schijnt langer, de vogeltjes fluiten en de kleurrijke bloemen fleuren de tuin weer op. Het is weer lente in onze Hortus! De eerste bloemen komen weer tevoorschijn en jij kan ons helpen zoeken. Vanaf zaterdag 18 februari tot en met zondag 5 maart organiseert de Hortus een speciale speurtocht. Bij de portier mogen alle kinderen gratis een kleurboekje en een setje kleurpotloden ophalen. Kan jij een witte bloem vinden? Of die mooie paarse? Teken de bloemen zo mooi als je kan na en kleur ze in. In het boekje vind je nog meer verassende opdrachten. Ga je ook gezellig mee op speurtocht!?

 Doorlopend - Plantentoppers (alle leeftijden) 
Weet jij hoe hoog de hoogste boom ter wereld is? En heb je zijn kleinere broertje hier in de Hortus wel eens gezien? Voor alle kinderen is er nu de Plantentoppers-plattegrond. Op deze plattegrond staan 15 recordhouders uit de plantenwereld. En natuurlijk de plekjes in de Hortus waar je ze kunt vinden. Je kunt de plattegrond bekijken via onze speciale website of gratis ophalen bij de portier van de Hortus. De plattegrond is het gehele jaar door beschikbaar.

Doorlopend - Planten in de hoofdrol (7-12 jaar) 
Deze speurtocht laat je 15 bijzondere planten zien, waaronder een levend fossiel, de Drakenbloedboom en de Venus-vliegenval. Deze planten groeien en bloeien in onze tuin en kassen, maar in de natuur worden ze steeds zeldzamer of zijn ze zelfs bijna uitgestorven. Bij elke plant ga je speuren, onderzoeken, een puzzel oplossen, voelen, ruiken, een kleurplaat inkleuren en/of tekenen. Je bent dus lekker actief aan de slag en ondertussen ontdek je van alles over het leven en nut van deze bijzondere planten. Het boekje is voor € 2,50 te koop in de Hortuswinkel.

 

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015