Onderwijs in de Hortus

You are here

Kinderprogramma

Informatie voor BSO en NSO
Groepen van de BSO en NSO zijn van harte welkom in de Hortus. Hieronder ziet u welke activiteiten voor kinderen wij op dit moment aanbieden. Leest u voor uw komst alstublieft de informatie en voorwaarden voor groepsbezoeken goed door.

Programma 2017
Het hele jaar door zijn er activiteiten voor kinderen in de Hortus. Zo is er elke schoolvakantie een speurtocht of andere activiteit voor kinderen. Natuurlijk kan je ook het hele jaar door de Plantentoppers zoeken of de speurtocht 'Planten in de hoofdrol' doen!

 

De verloren schatkist van kaptein Donderkruid (v.a. 6 jaar)
Ahoy Kameraden! Kapitein Donderkruid is zijn schatkist verloren, komen jullie hem helpen zoeken? Met behulp van de schatkaart kun je alle aanwijzigingen vinden. De speurtocht draait om onze Kroonjuwelen, dit zijn planten of bomen met een bijzonder verhaal. Aan de hand van een schatkaart loop je langs 10 van deze mysterieuze planten en voer je bij elke plant een opdracht uit. En aan het einde van de tocht vind je misschien wel de schatkist vol goud! Ook zin in een spannend avontuur, kom dan in de meivakantie (22 april t/m 7 mei) naar de Hortus Amsterdam! De speurtocht is gratis verkrijgbaar bij de portier.

 

Doorlopend - Plantentoppers (alle leeftijden) 
Weet jij hoe hoog de hoogste boom ter wereld is? En heb je zijn kleinere broertje hier in de Hortus wel eens gezien? Voor alle kinderen is er nu de Plantentoppers-plattegrond. Op deze plattegrond staan 15 recordhouders uit de plantenwereld. En natuurlijk de plekjes in de Hortus waar je ze kunt vinden. Je kunt de plattegrond bekijken via onze speciale website of gratis ophalen bij de portier van de Hortus. De plattegrond is het gehele jaar door beschikbaar.

Doorlopend - Planten in de hoofdrol (7-12 jaar) 
Deze speurtocht laat je 15 bijzondere planten zien, waaronder een levend fossiel, de Drakenbloedboom en de Venus-vliegenval. Deze planten groeien en bloeien in onze tuin en kassen, maar in de natuur worden ze steeds zeldzamer of zijn ze zelfs bijna uitgestorven. Bij elke plant ga je speuren, onderzoeken, een puzzel oplossen, voelen, ruiken, een kleurplaat inkleuren en/of tekenen. Je bent dus lekker actief aan de slag en ondertussen ontdek je van alles over het leven en nut van deze bijzondere planten. Het boekje is voor € 2,50 te koop in de Hortuswinkel.

 

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015