Steun de Hortus Amsterdam

You are here

Memory benches

Geef om een herinnering
De Hortus bestaat als sinds 1638 en is daarmee een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Iedere bezoeker komt hier met een eigen doel; bloemen bekijken, kruiden ruiken, namen van planten opzoeken, maar soms ook om alleen in het zonnetje zitten - of juist in de schaduw- , om een boek te lezen of te genieten van de stilte. Zo creëren we allemaal onze eigen ervaring en herinnering.

Adopteer een bank
Het plaatsen van memory benches is een Engelse traditie. De houten banken met daarin een naam gegraveerd staan voornamelijk langs wandelpaden in parken en natuurgebieden, vaak met een mooi uitzicht. Ook in veel internationale botanische tuinen staan herinneringsbanken.

In de tuin en kassen van de Hortus staan 28 bankjes voor onze bezoekers. Het zijn de originele Canapé banken, die sinds 1950 het straatbeeld van Amsterdam vullen. Na de renovatie van het Vondelpark, heeft de Hortus een aantal van deze banken overgenomen. De Hortus biedt de mogelijkheid om een Canapé bank uit onze tuin de adopteren. Een herinneringsbank in de Hortus kost  €1.250 voor een periode van 10 jaar. Naar wens kan er op de bank een bordje worden geplaatst met daarop een naam of persoonlijke boodschap. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Berenice Kouwer, directiesecretaresse, 020- 702 5404 of info@dehortus.nl

Memory Bench de Hortus Amsterdam

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015