Hortusfestival de Hortus AmsterdamEvolutiecursus 2016 de Hortusrondleiding de hortus

You are here

Programma

beschermdeplanten in de Hortus AmsterdamAPR- SEP - IGPOTY tentoonstelling
In 2016 is de Hortus gastlocatie voor de befaamde IGPOTY tentoonstelling. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen, en is 's wereld grootste op het gebied van tuin-, planten-, bloemen- en landschapsfotografie. De tentoonstelling in Amsterdam toont een selectie van meer dan 40 winnaars en genomineerden uit de 2016 Competitie. 

Gedurende de tentoonstellingsperiode organiseert de Hortus diverse fotografieworkshops, zie onze overzichtspagina voor meer informatie. De tentoonstelling in de Hortus is te zien van 16 april - 19 september 2016.

Tulpen in de HortusAUG -  Snoeien doet bloeien 
Let op: 1 extra rondleiding op 27 augustus 12.00-13.00
Tuinliefhebbers opgelet! In deze rondleiding van  een ervaren hovenier maakt u kennis met snoeimethoden om uw struiken en bomen gezond te houden. U krijgt inzicht in het aanpakken van heesters en bomen die nodig een snoeibeurt nodig hebben. U leert bladknoppen van takknoppen en bloemknoppen onderscheiden. Hoe krijgt u uw de boom tot een evenwichtige  vorm en hoe zorgt u voor optimale groei en bloei? Op al deze klemmende vragen krijgt u antwoord.

De themarondleiding Snoeien doet bloeien wordt deze zomer 3 maal gegegeven: op 13, 20 en 27 augustus om 14.00 (deze zijn VOL). Er is 1 extra rondleiding op 27 augustus om 12.00, deelname  3,50 (excl.entree). U kunt zich opgeven via communicatie@dehortus.nl 

Schemerrondleiding in de Hortus

8 + 15 SEP - Schemerrondleiding
Niet bang in het donker? Ontdek de Hortus by night tijdens de schemerrondleidingen op 8 en 15 september. Tijdens deze bijzondere avondopenstelling wordt u door de tuin begeleid door ervaren gidsen. Ervaar de tuin en de kassen in nachtelijke sferen, ontdek hoe insecten ’s nachts naar planten kijken en verbaas u over details die overdag niet zichtbaar zijn! Er is een beperkt aantal deelnemers mogelijk, dus schrijf u snel in via communicatie@dehortus.nl 
Entree: €7,50, aanvang 20.15u. De rondleiding duurt van 20.30-21.30 uur. 

 

beestjes in de HortusSEP - Evolutiecursus Van Alg tot Orchidee
Een vierdaagse cursus over de gehele evolutie van het plantenrijk. Aan de hand van de levende plantencollectie van de Hortus gaat u door miljoenen jaren geschiedenis. U gaat zien dat de evolutie van de planten zeer sterk samenhangt met de evolutie van onze planeet en met de ontwikkelingen van het dierenleven. 

Zonder microscoop, en zonder lang stil te staan bij de evolutie op het niveau van de plantencel, krijgt u toch een idee van wat evolutie is, van een groene alg tot een bloeiende orchidee.
De cursusdagen vinden plaats op vier vrijdagen op 2, 9, 16 en 23 september 2016. Iedere wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (plus een half uur pauze) van 13:00 tot 16:00 uur. Deelname € 75,- incl. reader. Entree is gratis bij deelname aan de cursus. 
Voor aanmeldingen of verzoek om meer informatie kunt u zich wenden tot de Hortus via communicatie@dehortus.nl. 

evolutiecursus in de Hortus Amsterdam

JUL-AUG - Hortus Festival 2016
Ook deze zomer speelt het Hortus Festival weer iedere donderdagavond in onze Palmenkas. In 2016 staat het festival in het teken van Amerikaanse (vergeten) componisten uit de periode die voor het HortusFestival zo belangrijk is. Het is onvoorstelbaar hoeveel muziek er als een vondst klinkt, waarvan nauwelijks opnamen bestaan. Een uitgelezen kans voor het Hortus Festival om deze vergeten muziek op authentieke instrumenten te laten horen. Tussen 20 juli t/m 28 augustus 2016 iedere donderdagavond in de Hortus Amsterdam. Meer informatie en kaartverkoop via www.hortusfestival.nl

De Hortus Amsterdam biedt zelf een concert menu aan. U bent al vanaf 17:00 welkom in het restaurant van de Hortus om te dineren. Kosten zijn €22,50 voor een heerlijk hoofdgerecht, een glas wijn, en thee/koffie naar keuze. Graag reserveren bij Hortus Amsterdam: 020 7025405.

evolutiecursus in de Hortus Amsterdam

JUL-AUG - Zomer concerten op zondag 
Het is inmiddels een zomerse traditie geworden; live muziek in de Hortus van Amsterdam. Iedere zondag in juli en augustus brengen verschillende bands weer heerlijke muziek op het terras van de Oranjerie. De tuin en het café blijven die dagen ook tot 19.00 uur open!  De artiesten presenteren ieder een eigen stijl die uiteenloopt van zomerse rock tot soulvolle a capella. Alle optredens vinden plaats tussen 16.00 en 19.00 uur. 

24 juli 2016 - Bernie’s Bounce
31 juli 2016 - Guitar Latino Trio
7 augustus
2016 - Pieter Bas Schutte 
14 augustus 2016Adán Mizrahi 

21 en 28 augustus 2016 - Crabfeathers

Liefdesrondleiding in de Hortus24-25 SEP -Najaarsmarkt
De Hortus Amsterdam organiseert op 24 en 25 september wederom haar traditionele Najaarsmarkt in de tuin. Tussen de eeuwenoude collectie staan vele kraampjes met heerlijke producten van de oogst, zoals fruit en jam. Er zijn maar liefst 20 verschillende kramen, waar o.a. bijzondere bollen, zaden en planten te koop zijn en er zijn diverse plantenverenigingen aanwezig waar u terecht kunt voor antwoorden op vele vragen. In de tuin worden rondleidingen gegeven en kinderen kunnen meedoen aan demonstraties vleesetende planten voeren. Kortom, een gezellig weekend voor jong en oud.

De Hortus is op zaterdag en zondag open van 10 -17 uur. De reguliere entreeprijzen gelden.

 

evolutiecursus in de Hortus Amsterdam

SEP - Creatieve Macrofotografie
Een unieke Macrofotografieworkshop van fotografe Andrea Gulickx. Kleuren, vormen, licht en lijnenspel zijn de belangrijkste ingrediënten voor een sfeervolle macrofoto, of je nu houdt van dromerige of abstracte beelden. Op welke manier gebruik je het licht in je foto en hoe creëer je daarmee je eigen sfeer? Hoe gebruik je de omgeving om jouw beeld net dat beetje extra te geven en welke compositie geeft daarbij de juiste balans. Kortom, deze workshop zal voornamelijk gericht zijn op het stimuleren van jouw creativiteit. 
De workshop duurt de hele dag en vindt plaats op 2 of  op 11 september van 10 – 17 uur in de Hortus. Tarief voor deelname is 125,- euro incl. BTW p.p. Dit is inclusief entree, koffie-ontvangst, workshop en lunch in de Oranjerie van de Hortus. Inschrijven via communicatie@dehortus.nl ovv workshop creatieve macrofotografie en de datum van uw voorkeur.

ThemarondleidingenThemarondleidingen 2016 & Zondagrondleidingen
Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Deelname € 3,50. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Voor een volledig overzicht zie de Themarondleidingen pagina.

Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een instap-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortuscollectie en haar geschiedenis. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur. Meldt u bij de portier dat u deel wilt nemen.

 
 
 

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015