Rondleiding de Hortus AmsterdamEvolutiecursus 2016 de Hortusrondleiding de hortus

You are here

Programma

nachtcollege in de Hortus Amsterdam

DEC- JAN - Pop-up restaurant 
Bijzonder uit eten tijdens de feestmaanden? Ga naar het Hortus pop-up restaurant!
Speciaal tijdens de Amsterdam Light Festival weken organiseert de Hortus Amsterdam een eigen, unieke pop-up restaurant in de bovenzaal van de Oranjerie. Van 15 december t/m 6 januari serveren wij een driegangenmenu in de sfeervolle omgeving van het Amsterdam Light Festival. De Hortus is het ideale start- en/of eindpunt van de Illuminade wandelroute die leidt langs meer dan 20 lichtkunstwerken. De wandeling is dus prima te combineren met een diner in de Hortus. Het restaurant is open op woensdag t/m zondag van 18.00 uur tot 22.00 uur. Het driegangenmenu kost  € 32,50 p.p. Zie ook onze pagina. Reserveer nu via  020 7025 405 of  020-702 5411. Het pop-up restaurant is NIET open op 24,25, 26 en 31 dec.

planten in de kersttijd in de Hortus Amsterdam

17 DEC - Themarondleiding Planten in de kersttijd 
In de deze rondleiding komen tal van planten aan bod die we kennen uit verhalen van de Bijbel, maar ook uit de Talmoed en de Koran. Welke boom produceert ‘manna’ en waar komen ‘wierook’ en ‘mirre’ vandaan? Staat de boom van het paradijs in de Hortus of toch niet? Waarom zijn zowel de granaatappelboom als de dadelpalm bijbelse symbolen van vruchtbaarheid en overvloed geworden? En waaraan heeft het ‘onselievevrouwebedstro’ haar naam te danken? De rondleiding start op 17 dec november om 14.00 uur. Deelname € 3,50 (excl. entree). Vooraf reserveren is niet mogelijk.

ThemarondleidingenThemarondleidingen 2016 & Zondagrondleidingen
Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Deelname € 3,50. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Voor een volledig overzicht zie de Themarondleidingen pagina.

Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een instap-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortuscollectie en haar geschiedenis. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur. Meldt u bij de portier dat u deel wilt nemen.

beestjes in de Hortus2017 - Evolutiecursus Van Alg tot Orchidee
Een zesdaagse cursus over de gehele evolutie van het plantenrijk. Aan de hand van de levende plantencollectie van de Hortus gaat u door miljoenen jaren geschiedenis. U gaat zien dat de evolutie van de planten zeer sterk samenhangt met de evolutie van onze planeet en met de ontwikkelingen van het dierenleven. Zonder microscoop, en zonder lang stil te staan bij de evolutie op het niveau van de plantencel, krijgt u toch een idee van wat evolutie is, van een groene alg tot een bloeiende orchidee. De cursusdagen vinden plaats op zes zondagen op 9-23-30 april en 4-11-18 juni 2017. Iedere wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (plus een half uur pauze) van 11:00 tot 14:00 uur. Deelname € 125,- incl. reader. Entree is gratis bij deelname aan de cursus. Voor aanmeldingen of verzoek om meer informatie kunt u zich wenden tot de Hortus via communicatie@dehortus.nl.

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015