Witte nacht in Hortus AmsterdamJosephine 2014 de Hortusrondleiding de hortus

You are here

Programma

ThemarondleidingenThemarondleidingen 2015 & Zondagrondleidingen
Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Deelname € 3,50. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Voor een volledig overzicht zie de Themarondleidingen pagina.

Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een inloop-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortus. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur.

Josephine in de Hortus AmsterdamTentoonstelling 2015 - Joséphine. Een keizerrijk in een tuin.
Tegen het decor van Europese oorlogen, geleid door de nimmer aflatende machtswellust van haar man Napoleon, startte Joséphine de Beauharnais haar eigen botanische keizerrijk. Zij verzamelde ongekende en zeldzame planten van uit de hele wereld. Haar groene collectie in de tuinen van Malmaison verwierf grote faam, vaarvoor kosten noch moeite werden gespaard. In de tentoonstelling van de Hortus Botanicus Amsterdam ziet u een aantal van deze prachtige soorten terug. Meer lezen.

De tentoonstelling in de Hortus is te zien van 28 maart t/m 18 oktober 2015. 
Tegelijkertijd is in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Napoleon, Alexander & Jos
éphine te zien. 
Meer informatie over deze activiteiten op www.dehortus.nl/josephine
Zie voor de speciale kinderactiviteiten onze kinderpagina

beschermdeplanten in de Hortus Amsterdam22 MEI - 22 DEC 2015 - Beschermde Planten 
Een tentoonstelling over verschillende bedreigde plantensoorten die vermeld staan op de Internationale Rode Lijst. De tentoonstelling is tegelijkertijd te zien in de 24 botanische tuinen van Nederland.

Biodiversiteit staat voortdurend onder druk. Vele soorten planten en dieren worden bedreigd als gevolg van het verdwijnen van natuurlijke habitat. De Hortus heeft een groot aantal van deze plantensoorten in haar collectie en 10 daarvan worden in deze tentoonstelling uitgelicht. In de tuin zijn ze herkenbaar aan de Rode Lijst.

Zie ook www.botanischetuinen.nl

victoria bloeit hortusAUG - De Victoria bloeit
Op 21 juli jl. bloeide de eerste bloem van onze Victoria cruziana. De bloem, die voornamelijk open in de schemering, bloeit slechts 1 nacht wit en 1 nacht roze. Om bezoekers de mogelijkheid te geven de bloeiende waterlelie te zien, zal de Hortus binnenkort haar poorten 1 avond openzetten. Houd hiervoor deze website of onze social media in de gaten.

Deze zomer organiseert de Hortus voor het eerst ook een speciale fotomiddag voor ouders van met jonge baby’s. Een unieke mogelijkheid om uw kind op het drijvende blad van de waterlelie te laten poseren voor een sprookjesfoto.

De fotomiddag vindt plaats op 28 augustus, van 13.00 -17.00 uur. Deelname alleen op inschrijving. Lees meer op www.dehortus.nl/fotoshoot

 

evolutiecursus in de Hortus AmsterdamJULI - AUG  Muziek onder de boom
Het is inmiddels een zomerse traditie geworden; live muziek in de Hortus van Amsterdam. Iedere zondag in juli en augustus brengen verschillende bands weer heerlijke muziek op het terras van de Oranjerie. De tuin en het café blijven die dagen ook tot 19.00 uur open. Geniet van de zomeravond op het terras en laat u verrassen door onder andere the Awkward Silence, Lion’s Den en Boys Harmony and Soul ! Alle optredens vinden plaats tussen 16.00 en 19.00 uur. Voor de entree gelden de reguliere prijzen voor de Hortus.

26 juli - Mazacrocha
2 augustus - Amber Nijman, Davey Raabe en Stefan Wirken
9 augustus - Roman ensemble

16 augustus - 
Crabfeathers
23 augustus - Lion’s den
30 augustus - Crabfeathers

evolutiecursus in de Hortus Amsterdam22 JUL - 30 AUG - Hortus Festival 2015: Nachtlied
De nacht is voor componisten als Schumann, Chopin, Poulenc en Schönberg een grote inspiratiebron geweest, ze schreven er prachtige werken over. Het Hortus Festival staat daarom deze zomer geheel in het teken van de nacht. Nederlands groenste zomerfestival voor kamermuziek programmeert van 22 juli t/m 30 augustus 2015 tientallen concerten in de wondermooie tuinen van de horti in Amsterdam, Utrecht, Leiden en Haren.

Tijdens de concertavonden is de Oranjerie vanaf 17.00 uur open met een speciaal concertmenu voor 20,- (inclusief een glas wijn en cappucino of thee).
Reserveren: 020- 48 94 936

Kaartverkoop alleen via www.hortusfestival.nl
 

 

evolutiecursus in de Hortus AmsterdamAUGUSTUS - SEPTEMBER - Evolutiecursus Van alg tot orchidee
Ook dit jaar starten we weer met de vierdelige cursus over de evolutie van het plantenrijk. Wandel elke vrijdag mee met docent Arend Wakker. Iedere wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (plus een half uur pauze) van 13:00 tot 16:00 uur. Deelname € 70,- incl. reader en entree. De cursusdagen vinden plaats op 4 vrijdagen van 28 aug t/m 18 sep 2015.

Voor aanmeldingen of verzoek om meer informatie kunt u zich wenden tot de Hortus; communicatie@dehortus.nl. Meer informatie over de docent en de cursus vindt u op de website van Open Oog Producties.

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015