Vriendenvereniging de Hortus

You are here

Veelgestelde vragen

V: Ik wil graag een (adres)wijziging doorgeven. Hoe kan ik dat het beste doen?
A: Onze voorkeur gaat uit naar contact per e-mail. Als u geen beschikking heeft over e-mail zijn er uiteraard andere manieren om de ledenadministratie te bereiken, telefonisch of per post.
Per e-mail: vrienden@dehortus.nl
Telefonisch: 020-7025403
Per post: Vereniging van Vrienden van de Amsterdamse Hortus, t.a.v. de ledenadministratie, Plantage Middenlaan 2a, 1018 DD Amsterdam.

V: Hoe kan ik een machtiging afgeven of intrekken voor de betaling van mijn contributie?
A: 
Hier vindt u het machtigingsformulier. Wilt u een machtiging afgeven, dan kunt u het groene deel invullen en opsturen naar het hierboven vermelde adres. Wilt u uw machtiging intrekken, dan kunt u het rode deel invullen en opsturen.

NB. Het is momenteel wettelijk niet mogelijk online een machtiging in te vullen en te versturen. Een machtiging moet handmatig ondertekend zijn en moet daarom geprint en per post verstuurd worden.

V: Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?
A: Lidmaatschappen van verenigingen worden per jaar automatisch verlengd. U kunt uw lidmaatschap van de Hortus het hele jaar tot uiterlijk 1 maand voor het verlopen van uw lidmaatschap opzeggen (via brief of e-mail). De opzegging is pas verwerkt wanneer u een bevestiging heeft ontvangen. U ontvangt geen restitutie van het geld, wel kunt u uw kaart nog gebruiken tot het eind van het betaalde jaar. Zonder opzegging wordt het lidmaatschap automatisch verlengd en bent u verplicht dit te betalen.

V: Wat kost een lidmaatschap in 2017?
A: De prijzen voor de lidmaatschappen zijn met ingang van 2017 iets verhoogd, respectievelijk 1 euro voor een eenpersoonslidmaatschap en 2 euro voor een familie- of gastlidmaatschap. 

Verschillende lidmaatschappen
Eenpersoonslidmaatschap € 33,- per jaar
Familielidmaatschap* € 66,- per jaar
Gastlidmaatschap*       € 66- per jaar
 
Lidmaatschap voor het leven
Leeftijd < 55 jaar   € 660,- (1 persoon)
  € 1320,- (familie-/gastlidmaatschap)
Leeftijd 55-64 jaar € 495,- (1 persoon)
  € 990,- (familie-/gastlidmaatschap)
Leeftijd vanaf 65 jaar € 330,- (1 persoon)
  € 660,- (familie-/gastlidmaatschap)

V: Kan ik mijn introducékaarten weggeven aan iemand?
A:
Nee, dit is niet mogelijk. Introducékaarten zijn bedoeld om de leden de mogelijkheid te geven enkele gasten mee te nemen naar de Hortus. Deze kaarten zijn alleen te gebruiken in combinatie met een geldige lidmaatschapskaart.

V: Ik denk dat ik geen introducékaarten heb ontvangen voor dit jaar, kan ik die alsnog krijgen?
A:
Introducékaarten worden u ieder jaar bij de verlenging van uw lidmaatschapskaart toegestuurd samen met de rekening van de contributie voor het komende jaar. Als u denkt dat u ze niet ontvangen heeft, kunt u contact opnemen met de ledenadministratie via vrienden@dehortus.nl of 020-7025403.

V: Ik wil een lidmaatschap cadeau doen, hoe gaat dat in zijn werk?
A: Via het aanmeldingsformulier kunt u iemand anders aanmelden voor een 1-jarig cadeaulidmaatschap. U kunt ook aan de kassa bij de ingang van de Hortus een formulier voor een cadeaulidmaatschap aanvragen en invullen.
NB. Wanneer u een lidmaatschap cadeau geeft, kunt u alleen via automatische incasso betalen.

V: Ik ben mijn lidmaatschapskaart kwijt, wat nu?
A: Neemt u contact op met de ledenadministratie via vrienden@dehortus.nl of 020-7025403. U kunt dan eenmalig een duplicaat aanvragen. Wij brengen hiervoor € 5,- in rekening.

V: Wat voor lidmaatschappen zijn er?
A: De verschillende soorten lidmaatschappen vind u op onze lidmaatschappagina.

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015