Zuid afrika collectie de Hortus

You are here

Zuid-Afrikaanse planten

Planten uit Zuid-Afrika vormen al vanaf het eind van de 17e eeuw een belangrijk onderdeel van de plantencollectie van de Hortus. VOC-schepen brachten de eerste Zuid-Afrikaanse planten naar Amsterdam. Veel bekende sier- en snijbloemen uit Zuid-Afrika zijn zo in onze Nederlandse cultuur gekomen, zoals de (balkon)geranium (Pelargonium), Clivia, Afrikaanse lelie (Agapanthus) en Gerbera.

Zuid Afrika collectie de HortusIn het subtropische deel van de Drieklimatenkas staan delen van de Zuid-Afrikaanse collectie. Zo vindt u hier in het Kaapse 'Fynbos'  'Suikerbossies' (Protea) en 'Silverbomen' (Leucadendron).

Soorten uit Namaqualand, zoals de Kokerboom (Aloe dichotoma) en Tweeblaarkanniedood (Welwitschia mirabilis), vindt u in het woestijndeel. D

De Hortus werkt samen met de botanische tuin van Stellenbosch, Zuid-Afrika. Dit heeft betrekking op de Kaapse plantencollectie, maar ook zijn er veel overeenkomsten in het collectiebeheer van beide tuinen. Hieronder is een item op de Zuid-Afrikaanse televisie te zien over de Garden Explorer in Stellenbosch.

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015