Kroonjuwelen de Hortus AmsterdamOpening Kweekhuis voor Vrienden de Hortusrondleiding de hortus

You are here

Programma

ThemarondleidingenThemarondleidingen 2014 & Zondagrondleidingen
Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Deelname 3,50 euro. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Voor een volledig overzicht zie de Themarondleidingen pagina.

Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een inloop-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortus. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur.

Kroonjuwelen in de Hortus AmsterdamDOORLOPEND- Kroonjuwelen
De nieuwe tentoonstelling van 2014. De collectie van de Hortus bestaat uit meer dan 4.000 plantensoorten uit de hele wereld.  Iedere plant in de Hortus heeft zijn eigen verhaal. Ook de gebouwen en kassen beschrijven elk een deel van de eeuwenoude Hortusgeschiedenis. Voor onze Kroonjuwelen-route selecteerden wij 14 hoogtepunten. De route gaat door de gehele tuin en geeft een prachtig overzicht van de collectie en ons erfgoed.

Volg de route via mobiel of vraag een gratis folder bij de portier.

fete de la nature in de Hortus Amsterdam24-25 MEI - Fête de la Nature
Op 24 en 25 mei vind het Fête de la Nature plaats, door het hele land staat de natuur en haar diversiteit in de spotlight. beleef de diversiteit van planten over de hele wereld in de Hortus, loop van 12.00 tot 13.00 mee met een rondleider en zie, voel, hoor en ruik wat er in de tuin te beleven is.
De rondleidingen starten om 12.00 uur. Deelname 3,50 euro. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

Nachtbestuivers in de Hortus Amsterdam26 JUNI - Nachtinsecten zoeken in de Hortus
Een uniek kijkje in de Hortus bij nacht, ga samen met 2 installatiekunstenaars op zoek naar de nachtelijke bestuivers. Meer informatie over het project vind u bij Mediamatic. Vanaf 22.00 is er een rondleiding te volgen door de sfeervolle verlichte tuin en kassen. Vanaf 23.00 kunt u deelnemen aan het project.
 

Rondleiding in de Hortus Amsterdam27 JUNI - Schemerrondleiding
Speciaal voor wie zich afvraagt hoe de Hortus er 's nachts van binnen uitziet! Op 27 juni vind een eenmalige schemerrondleiding plaats. Een rondleider neemt u mee en verrast u over wat er 's nachts te zien en te beleven is in de tuin en de kassen.

De rondleiding begint om 22.00 bij poort en duurt een uur. Deelname bedraagt 7,50.
A
anmelden voor de rondleiding kan per e-mail naar de Hortus: E-mail
 

Tulpen in de Hortus AmsterdamMAART t/m APRIL - De tulp. Wild en verleidelijk
In april staat de Hortus in het teken van de tulp. Ruim veertig wilde en gecultiveerde varianten zijn te zien in de tuin. De tulp is onlosmakelijk verbonden met Nederland, hoewel haar herkomstgebied ver hiervandaan ligt. Al eeuwen kweken de Nederlanders de meest bijzondere exemplaren. Wat resulteert in duizenden varianten, in alle vormen en kleuren.  In de tentoonstelling “Wild en verleidelijk” zet de Hortus deze moderne varianten naast haar wilde voorvaderen.

Lenteplantage de Hortus AmsterdamVanaf April - Lente Plantage
De Plantagebuurt is de ideale plek om een mooie lentedag te vieren; geniet van parken, musea en theaters. Graag geven we je onze Cultuur Top 5 van deze lente:
1. Voorstelling ‘Warhorse’ in Carré; van 30 mei t/m 31 aug
2. ‘Expeditie Zijderoute’ in de Hermitage Amsterdam
3. Tentoonstelling ‘De Atlassen’ in Het Scheepvaartmuseum
4. Tentoonstelling ‘Father, can’t you see I’m burning?’ in Appel arts centre.
5. (uiteraard) De Kroonjuwelen route in de Hortus.
Meer informatie over de Plantage op www.deplantageamsterdam.nl

bijenweekend in de Hortus Amsterdam12 en 13 JULI - Bijenweekend
Tijdens het open imkerijenweekend besteed de Hortus aandacht aan de bekenste bestuiver, de bij. Voor volwassenen zijn er rondleidingen op zaterdag 12 juli om 14.00 (themarondleiding Vlinders & Bijen) en zondag 13 juli om 14.00 (onderdeel van de zondagrondleiding).

Voor kinderen en volwassenen zijn er speciale rondleidingen op zaterdag en zondag om 12.00.
Kinderen kunnen een stempelkaart kopen om mee te doen met de rondleiding, zelf een bijenwaskaarsje te maken, de imker te ontmoeten en een eigen insectenhotel te maken.
Kosten voor de rondleidingen bedragen 3,50, de zondagrondleiding van 14.00 is gratis. De stempelkaart voor kinderen is voor 5 euro te koop bij de entree.

Evolutiecursus in de Hortus Amsterdam24 en 31 MEI en 7 en 14 JUNI 2014 - Evolutiecursus 'Van alg tot orchidee'
Een vierdelige cursus over de evolutie van het plantenrijk. Wandel elke zaterdagochtend mee met docent Arend Wakker. Iedere wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (plus een half uur pauze) van 11:00 tot 14:00 uur. Deelname € 65,- incl. reader en entree.

Voor aanmeldingen of verzoek om meer informatie kunt u zich wenden tot de Hortus; Barbara: E-mail.
Meer informatie vind u op de website van Open Oog Producties.

 

illuminade in de Hortus Amsterdam DOORLOPEND - Plantage Portretten
Rembrandt van Rijn, leeuw Ceasar, Tsaar Peter de Grote, Michiel de Ruyter en Hans van Manen; stuk voor stuk iconen uit de Amsterdamse Plantagebuurt. Ze zijn, naast vele anderen, te zien in een expositie op het Meester Visserplein. De rijke historie en veelzijdigheid van de Plantage Amsterdam komt op deze manier tot leven. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Plantage.

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2013