Hortusfestival de Hortus AmsterdamEvolutiecursus 2016 de Hortusrondleiding de hortus

You are here

Programma

beschermdeplanten in de Hortus AmsterdamAPR- SEP - IGPOTY tentoonstelling
In 2016 is de Hortus gastlocatie voor de befaamde IGPOTY tentoonstelling. De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie en tentoonstelling wordt ieder jaar georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen, en is 's wereld grootste op het gebied van tuin-, planten-, bloemen- en landschapsfotografie. De tentoonstelling in Amsterdam toont een selectie van meer dan 40 winnaars en genomineerden uit de 2016 Competitie. 

Gedurende de tentoonstellingsperiode organiseert de Hortus diverse fotografieworkshops, zie onze overzichtspagina voor meer informatie. De tentoonstelling in de Hortus is te zien van 16 april - 19 september 2016.

evolutiecursus in de Hortus Amsterdam

8 OKT - Themarondleiding zaden 
In deze thematische rondleiding door de tuin en kassen wordt extra aandacht besteed aan de zaden van onze plantencollectie. meer dan 4.000 soorten planten uit  de hele wereld groeien in de Hortus. (bijna) Ieder jaar verspreiden zij ook zaden. Deze worden dagelijks verzameld door onze tuinmedewerkers en vrijwilligers. Uiteindelijk verzamelen zij een unieke collectie. Laat u verrassen door het kleinste en het grootste zaad ter wereld, maar vooral ook door de diverse vormen en verspreidingswijzen. Als onderdeel van de rondleiding is er een exclusief bezoek aan de zadenbank van de Hortus.

Aanvang rondleiding 14.00 uur. Deelname 3,50 excl. entree. Aanmelden via communicatie@dehortus.nl
Vol=vol 

evolutiecursus in de Hortus Amsterdam

9 OKT - Workshop Mobiele Fotografie
Wegens succes een extra editie! Deze workshop mobile photography is speciaal voor mensen die graag willen leren hoe ze betere foto’s kunnen maken met hun smartphone. Of je nu blogger bent, webshop-eigenaar of voor je eigen plezier fotografeert, in deze cursus leer je meer uit je mobiele camera te halen. De fotografen Andres en Joyce van On a hazy morning maken je wegwijs in de jungle van verschillende fotografie-apps en laten zien hoe je foto’s met de juiste bewerkingen nóg mooier maakt. On a hazy morning is een fotografenduo uit Amsterdam, met een focus op travel en lifestyle. Andres & Joyce omschrijven hun stijl het liefst als visual storytelling. 

De workshop vindt plaats op 9 oktober van 10.00 -12.30 uur. Deelname € 65,- p.p. (eigen smartphone mee). Inschrijven via communicatie@dehortus.nl ovv mobile workshop.

Liefdesrondleiding in de Hortus24-25 SEP - Najaarsmarkt
De Hortus Amsterdam organiseert op 24 en 25 september wederom haar traditionele Najaarsmarkt in de tuin. Tussen de eeuwenoude collectie staan vele kraampjes met heerlijke producten van de oogst, zoals fruit en jam. Er zijn maar liefst 20 verschillende kramen, waar o.a. bijzondere bollen, zaden en planten te koop zijn en er zijn diverse plantenverenigingen aanwezig waar u terecht kunt voor antwoorden op vele vragen. In de tuin worden rondleidingen gegeven en kinderen kunnen meedoen aan demonstraties vleesetende planten voeren. Kortom, een gezellig weekend voor jong en oud.

De Hortus is op zaterdag en zondag open van 10 -17 uur. De reguliere entreeprijzen gelden.

 

ThemarondleidingenThemarondleidingen 2016 & Zondagrondleidingen
Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Deelname € 3,50. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Voor een volledig overzicht zie de Themarondleidingen pagina.

Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een instap-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortuscollectie en haar geschiedenis. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur. Meldt u bij de portier dat u deel wilt nemen.

 

beestjes in de HortusSEP - Evolutiecursus Van Alg tot Orchidee
Een vierdaagse cursus over de gehele evolutie van het plantenrijk. Aan de hand van de levende plantencollectie van de Hortus gaat u door miljoenen jaren geschiedenis. U gaat zien dat de evolutie van de planten zeer sterk samenhangt met de evolutie van onze planeet en met de ontwikkelingen van het dierenleven. 

Zonder microscoop, en zonder lang stil te staan bij de evolutie op het niveau van de plantencel, krijgt u toch een idee van wat evolutie is, van een groene alg tot een bloeiende orchidee.
De cursusdagen vinden plaats op vier vrijdagen op 2, 9, 16 en 23 september 2016. Iedere wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (plus een half uur pauze) van 13:00 tot 16:00 uur. Deelname € 75,- incl. reader. Entree is gratis bij deelname aan de cursus. 
Voor aanmeldingen of verzoek om meer informatie kunt u zich wenden tot de Hortus via communicatie@dehortus.nl. 

 
 
 

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015