Kroonjuwelen de Hortus Amsterdamjazz 2014 de Hortusrondleiding de hortus

You are here

Programma

ThemarondleidingenThemarondleidingen 2014 & Zondagrondleidingen
Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Deelname 3,50 euro. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Voor een volledig overzicht zie de Themarondleidingen pagina.

Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een inloop-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortus. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur.

Kroonjuwelen in de Hortus AmsterdamDOORLOPEND- Kroonjuwelen
De nieuwe tentoonstelling van 2014. De collectie van de Hortus bestaat uit meer dan 4.000 plantensoorten uit de hele wereld.  Iedere plant in de Hortus heeft zijn eigen verhaal. Ook de gebouwen en kassen beschrijven elk een deel van de eeuwenoude Hortusgeschiedenis. Voor onze Kroonjuwelen-route selecteerden wij 14 hoogtepunten. De route gaat door de gehele tuin en geeft een prachtig overzicht van de collectie en ons erfgoed.

Volg de route via mobiel of vraag een gratis folder bij de portier.

Najaarasmarkt in de Hortus Amsterdam20 en 21 SEPTEMBER - Najaarsmarkt

De Hortus Amsterdam organiseert op 20 en 21 september een Najaarsmarkt in de tuin. Tijdens deze markt kunt u proeven van heerlijkheden zoals chocola en jam. Er zijn bijzondere bollen, zaden en planten te koop en er is een uitgebreide informatiemarkt met kramen van diverse plantenverenigingen. In de tuin worden rondleidingen gegeven en kinderen kunnen deelnemen aan de workshops ‘soep maken’ of meedoen aan demonstraties vleesetende planten voeren!
Kortom, een gezellig weekend voor jong en oud.

De Hortus is open op zaterdag en zondag van 10-17 uur. Reguliere entreeprijzen gelden.

Levende fossielen in de Hortus Amsterdam4 en 5 OKTOBER - Levende fossielen

Op 4 en 5 oktober is er een speciale themarondleiding langs de levende fossielen in de plantencollectie van de Hortus Botanicus Amsterdam. Dagelijks vinden we fossielen van planten die nog steeds voorkomen. Dat is heel normaal. Maar soms vinden we een levende boom of plant die we alleen van fossielen kenden. Dan spreken we van een levend fossiel. Fascinerende oeroude planten, als die eens konden praten…

Start van de wandeling op beide dagen 14.00 uur. Deelname 3,50 (excl. entree). Aanmelden via communicatie@dehortus.nl

Lezingenreeks in de Hortus AmsterdamOKTOBER - Lezingenreeks

In de maand oktober presenteert de Hortus iedere dinsdagavond een leuke en interessante lezing met onderwerpen uit en rondom het botanische veld. De lezingen beginnen om 19.30 uur (poort open 19.00). Deelname kost €7,50. Inschrijven via communicatie@dehortus.nl

7 okt - Bijen in de stad, nu en straks. Door Pim Lemmers, Nederlands meest bekende imker. Hoe helpen we de bij in Amsterdam?
14 okt - Natuurfotografie. Door Eric Bergmeester, landschapsfotograaf, over zijn ervaringen in Nederlandse en Europese natuurgebieden.  

21 okt - Stadswild in de Hortus. Auteur en dichteres Gerry van der Linden houdt een lezing over en draagt voor uit haar bundel Stadswild.
28 okt – Follies in Europa. Wim Meulenkamp is een Nederlands kunsthistoricus en schrijver. Follies zijn bouwkundige dwaasheden in landschappen, parken en tuinen, in bizarre stijl of met een vreemde functie. En daarvan staan er best veel in ons land.

top 10 zomer plantage de Hortus AmsterdamVier de zomer in de Plantage
Deze zomervakantie zijn er tal van activiteiten voor kinderen in de vele musea van de Plantage. Bovendien kun je het in de weekenden lekker laat maken tijdens de ZOOmeravonden van Artis en de Zomerzondagen van de Hortus. Met vijf kindermusea, een dierentuin en voorstellingen, speurtochten of workshops voor jong en oud, is de Plantage in Amsterdam het ideale uitje voor het hele gezin. Nergens liggen zoveel musea, theaters en tuinen bij elkaar. Ga samen op bezoek bij Rembrandt of stap aan boord in Het Scheepvaartmuseum. Het wordt vanzelf zomer wanneer je danst op je slippers in het Tropenmuseum of komt pootje baden op het dak van Nemo. De Plantagebuurt begint bij het Waterlooplein en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Meer informatie over de Plantage KinderToptien op www.deplantageamsterdam.nl

illuminade in de Hortus Amsterdam DOORLOPEND - Plantage Portretten
Rembrandt van Rijn, leeuw Ceasar, Tsaar Peter de Grote, Michiel de Ruyter en Hans van Manen; stuk voor stuk iconen uit de Amsterdamse Plantagebuurt. Ze zijn, naast vele anderen, te zien in een expositie op het Meester Visserplein. De rijke historie en veelzijdigheid van de Plantage Amsterdam komt op deze manier tot leven. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Plantage.

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2013