Kroonjuwelen de Hortus Amsterdamjazz 2014 de Hortusrondleiding de hortus

You are here

Programma

ThemarondleidingenThemarondleidingen 2015 & Zondagrondleidingen
Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Deelname 3,50 euro. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Voor een volledig overzicht zie de Themarondleidingen pagina.

Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een inloop-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortus. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur.

Kroonjuwelen in de Hortus AmsterdamDOORLOPEND- Kroonjuwelen
De collectie van de Hortus bestaat uit meer dan 4.000 plantensoorten uit de hele wereld.  Iedere plant in de Hortus heeft zijn eigen verhaal. Ook de gebouwen en kassen beschrijven elk een deel van de eeuwenoude Hortusgeschiedenis. Voor onze Kroonjuwelen-route selecteerden wij 14 hoogtepunten. De route gaat door de gehele tuin en geeft een prachtig overzicht van de collectie en ons erfgoed.

Volg de route via mobiel of vraag een gratis folder bij de portier.

Kroonjuwelen in de Hortus Amsterdam27 JANUARI - Stadswild in de Hortus  
Dichteres Gerry van der Linden houdt een lezing over haar bundel Stadswild, waarin flora en fauna, jager en prooi van stad en platteland voortdurend van rol. In Portugal raakte zij geïnspireerd door de aquaducten, de fonteinen en de kurkeiken, welke zij op een zintuiglijke manier in een aantal gedichten heeft verweven.

De lezing begint om 19.30 uur (poort open 19.00). Entree € 7,50. Inschrijven kan via communicatie@dehortus.nl.

Illuminade in de Hortus Amsterdam11 DEC - 4 JAN - Amsterdam Light Festival
Deze winter is de historische binnenstad van Amsterdam ruim 50 winterdagen het sfeervolle decor voor dit internationale lichtfestijn voor jong en oud. Vanaf 11 december kunt u iedere avond wandelen langs de Illuminade; een lichtroute dwars door de stad langs verschillende indrukwekkende lichtkunstwerken. De route loopt o.a. van het de Amstel, langs Artis en door de Hortus naar het Muziektheater.

Van 11 december t/m 4 januari is Hortus is iedere avond geopend van 17.00 tot 22.00 uur. Toegang gratis. Bovendien biedt de Hortus een welkome tussenstop met warme glühwein, chocomel en heerlijke soepen. Meer informatie is ook te vinden op http://dehortus.nl/Illuminade en www.amsterdamlightfestival.com
(foto: Jan Wessel Bakker)

illuminade in de Hortus Amsterdam

DEC - JAN - Wintervertellingen (4 - 7 jaar)
Kom op de koude winterse dagen luisteren naar hartverwarmende verhalen in onze Palmenkas. De vertellers nemen je mee naar verre oorden, andere tijden, bijzondere ontmoetingen en spannende ontknopingen. Na afloop van het verhaal kun je je laten schminken.

De verhalen beginnen om 14:30 uur in de Palmenkas en duren ongeveer 20-30 minuten. Deelname kost € 2,50 per kind en papa's en mama's mogen gratis komen luisteren (exclusief entree). Kaartjes zijn te koop bij de portier.

Verteldata: 23 en 30 dec en iedere zondag (4, 11, 18, 25) in januari 2015.

illuminade in de Hortus Amsterdam Nieuwe tentoonstelling 2015: Joséphine. Een keizerrijk in een tuin.
Tegen het decor van Europese oorlogen, geleid door de nimmer aflatende machtswellust van haar man Napoleon, startte Joséphine de Beauharnais haar eigen botanische keizerrijk. Zij verzamelde ongekende en zeldzame planten van uit de hele wereld. Haar groene collectie in de tuinen van Malmaison verwierf grote faam, waaraan kosten noch moeite waren bespaard.  In de tentoonstelling van de Hortus Botanicus Amsterdam ziet u een aantal van deze prachtige soorten terug.

De tentoonstelling in de Hortus is te zien van 28 maart t/m 18 oktober 2015. 
Tegelijkertijd is in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Napoleon, Alexander & Jos
éphine te zien. 

 

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015