Kroonjuwelen de Hortus Amsterdamjazz 2014 de Hortusrondleiding de hortus

You are here

Programma

ThemarondleidingenThemarondleidingen 2014 & Zondagrondleidingen
Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Deelname 3,50 euro. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Voor een volledig overzicht zie de Themarondleidingen pagina.

Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een inloop-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortus. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur.

Kroonjuwelen in de Hortus AmsterdamDOORLOPEND- Kroonjuwelen
De nieuwe tentoonstelling van 2014. De collectie van de Hortus bestaat uit meer dan 4.000 plantensoorten uit de hele wereld.  Iedere plant in de Hortus heeft zijn eigen verhaal. Ook de gebouwen en kassen beschrijven elk een deel van de eeuwenoude Hortusgeschiedenis. Voor onze Kroonjuwelen-route selecteerden wij 14 hoogtepunten. De route gaat door de gehele tuin en geeft een prachtig overzicht van de collectie en ons erfgoed.

Volg de route via mobiel of vraag een gratis folder bij de portier.

Hortus Festival in de Hortus AmsterdamHortus Festival 2014: Natuurlijk Beethoven
De elfde editie van het Hortus Festival vindt plaats van 23 juli tot 31 augustus 2014. Deze editie van het brengt een eerbetoon aan Ludwig van Beethoven. De natuur was zijn grootste inspiratiebron, hij componeerde talrijke werken in de vrije natuur. Het festivalthema dit jaar is dan ook Natuurlijk Beethoven, met maar liefst 28 zomerconcerten op prachtige locaties in Hortus Haren, de Hortus in Leiden, Utrecht en Amsterdam. Een van de hoogtepunten is het theaterconcert met acteur Abel de Vries (op 21 aug in Amsterdam) en natuurlijk het HortusEnsemble zelf (op 28 aug in Amsterdam). Voor het exacte programma en de kaartverkoop ga naar www.hortusfestival.nl.

Zondag Jazz in de Hortus AmsterdamZondag Jazz lunchconcert
Zondag 31 augustus is alweer de laatste live muziekmiddag van deze zomer in de Hortus Amsterdam. In de maanden juli en augustus biedt de Hortus elke zondag een podium voor live muziek. De laatste uit de reeks van dit jaar is de jonge Nederlandse singer-songwriter en pianiste Joëlle Goercharn. Zij speelt a.s. zondag van 13.00 tot 16.00 uur in het Museumcafé. Joëlle schrijft en speelt Engelstalige muziek met invloeden uit soul. Volgens haar website is het ideale muziek voor wanneer je doordrenkt van de regen ‘s avonds door de straten loopt.  Dat kan goed van pas komen met de huidige weersvoorspellingen. En anders is het bij mooi weer heerlijk genieten op het terras van de Hortus!  Haar zwoele soul stem wordt begeleidt op contrabas door Florean Kruijswijk Janssen.

Dit jaar werd het zomers muziekprogramma in de Hortus ingevuld samen met het Conservatorium Amsterdam. In het kader van Amsterdam World Jazz City 2014 speelde er iedere week een andere, talentvolle jazz artiest.

Evolutiecursus in de Hortus Amsterdam22 en 29 AUGUSTUS  en 5 en 12 SEPTEMBER 2014 - Evolutiecursus 'Van alg tot orchidee'
Een vierdelige cursus over de evolutie van het plantenrijk. Wandel elke vrijdagmiddag mee met docent Arend Wakker. Iedere wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (plus een half uur pauze) van 13:00 tot 16:00 uur. Deelname € 65,- incl. reader en entree.

Voor aanmeldingen of verzoek om meer informatie kunt u zich wenden tot de Hortus; Barbara: E-mail.
Meer informatie over de docent en de cursus vindt u op de website van Open Oog Producties.

 

top 10 zomer plantage de Hortus AmsterdamVier de zomer in de Plantage
Deze zomervakantie zijn er tal van activiteiten voor kinderen in de vele musea van de Plantage. Bovendien kun je het in de weekenden lekker laat maken tijdens de ZOOmeravonden van Artis en de Zomerzondagen van de Hortus. Met vijf kindermusea, een dierentuin en voorstellingen, speurtochten of workshops voor jong en oud, is de Plantage in Amsterdam het ideale uitje voor het hele gezin. Nergens liggen zoveel musea, theaters en tuinen bij elkaar. Ga samen op bezoek bij Rembrandt of stap aan boord in Het Scheepvaartmuseum. Het wordt vanzelf zomer wanneer je danst op je slippers in het Tropenmuseum of komt pootje baden op het dak van Nemo. De Plantagebuurt begint bij het Waterlooplein en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Meer informatie over de Plantage KinderToptien op www.deplantageamsterdam.nl

illuminade in de Hortus Amsterdam DOORLOPEND - Plantage Portretten
Rembrandt van Rijn, leeuw Ceasar, Tsaar Peter de Grote, Michiel de Ruyter en Hans van Manen; stuk voor stuk iconen uit de Amsterdamse Plantagebuurt. Ze zijn, naast vele anderen, te zien in een expositie op het Meester Visserplein. De rijke historie en veelzijdigheid van de Plantage Amsterdam komt op deze manier tot leven. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Plantage.

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2013