Kroonjuwelen de Hortus AmsterdamOpening Kweekhuis voor Vrienden de Hortusrondleiding de hortus

You are here

Programma

ThemarondleidingenThemarondleidingen 2014 & Zondagrondleidingen
Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Deelname 3,50 euro. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Voor een volledig overzicht zie de Themarondleidingen pagina.

Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een inloop-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortus. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur.

Kroonjuwelen in de Hortus AmsterdamDOORLOPEND- Kroonjuwelen
De nieuwe tentoonstelling van 2014. De collectie van de Hortus bestaat uit meer dan 4.000 plantensoorten uit de hele wereld.  Iedere plant in de Hortus heeft zijn eigen verhaal. Ook de gebouwen en kassen beschrijven elk een deel van de eeuwenoude Hortusgeschiedenis. Voor onze Kroonjuwelen-route selecteerden wij 14 hoogtepunten. De route gaat door de gehele tuin en geeft een prachtig overzicht van de collectie en ons erfgoed.

Volg de route via mobiel of vraag een gratis folder bij de portier.

Kroonjuwelen in de Hortus Amsterdam19 APRIL - Pasen en Paasplanten
In onze paastradities spelen planten vaak een belangrijke rol, uiteraard met een Bijbelse grondslag, maar vaak zit er ook al een oeroud gebruik achter. Loop mee met deze verrassende en boeiende themarondleiding over het gebruik en de symboliek van de olijf, de vijg en de palmentak. Op zaterdag 19 april, aanvang 14.00 uur. Deelname 3,50 euro excl. entree.

Tulpen in de Hortus AmsterdamMAART t/m APRIL - De tulp. Wild en verleidelijk
In april staat de Hortus in het teken van de tulp. Ruim veertig wilde en gecultiveerde varianten zijn te zien in de tuin. De tulp is onlosmakelijk verbonden met Nederland, hoewel haar herkomstgebied ver hiervandaan ligt. Al eeuwen kweken de Nederlanders de meest bijzondere exemplaren. Wat resulteert in duizenden varianten, in alle vormen en kleuren.  In de tentoonstelling “Wild en verleidelijk” zet de Hortus deze moderne varianten naast haar wilde voorvaderen.

Lenteplantage de Hortus AmsterdamVanaf April - Lente Plantage
De Plantagebuurt is de ideale plek om een mooie lentedag te vieren; geniet van parken, musea en theaters. Graag geven we je onze Cultuur Top 5 van deze lente:
1. Voorstelling ‘Warhorse’ in Carré; van 30 mei t/m 31 aug
2. ‘Expeditie Zijderoute’ in de Hermitage Amsterdam
3. Tentoonstelling ‘De Atlassen’ in Het Scheepvaartmuseum
4. Tentoonstelling ‘Father, can’t you see I’m burning?’ in Appel arts centre.
5. (uiteraard) De Kroonjuwelen route in de Hortus.
Meer informatie over de Plantage op www.deplantageamsterdam.nl

Evolutiecursus in de Hortus Amsterdam24 en 31 MEI en 7 en 14 JUNI 2014 - Evolutiecursus 'Van alg tot orchidee'
Een vierdelige cursus over de evolutie van het plantenrijk. Wandel elke zaterdagochtend mee met docent Arend Wakker. Iedere wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (plus een half uur pauze) van 11:00 tot 14:00 uur. Deelname € 65,- incl. reader en entree.

Voor aanmeldingen of verzoek om meer informatie kunt u zich wenden tot de Hortus; Barbara: E-mail.
Meer informatie vind u op de website van Open Oog Producties.

 

illuminade in de Hortus Amsterdam DOORLOPEND - Plantage Portretten
Rembrandt van Rijn, leeuw Ceasar, Tsaar Peter de Grote, Michiel de Ruyter en Hans van Manen; stuk voor stuk iconen uit de Amsterdamse Plantagebuurt. Ze zijn, naast vele anderen, te zien in een expositie op het Meester Visserplein. De rijke historie en veelzijdigheid van de Plantage Amsterdam komt op deze manier tot leven. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Plantage.

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2013