pepernoten Hortus AmsterdamEvolutiecursus 2016 de Hortusrondleiding de hortus

You are here

Programma

ThemarondleidingenThemarondleidingen 2015 & Zondagrondleidingen
Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Deelname € 3,50. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Voor een volledig overzicht zie de Themarondleidingen pagina.

Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een inloop-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortus. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur.

beschermdeplanten in de Hortus Amsterdam22 MEI - 22 DEC 2015 - Beschermde Planten 
Een tentoonstelling over verschillende bedreigde plantensoorten die vermeld staan op de Internationale Rode Lijst. De tentoonstelling is tegelijkertijd te zien in de 24 botanische tuinen van Nederland.

Biodiversiteit staat voortdurend onder druk. Vele soorten planten en dieren worden bedreigd als gevolg van het verdwijnen van natuurlijke habitat. De Hortus heeft een groot aantal van deze plantensoorten in haar collectie en 10 daarvan worden in deze tentoonstelling uitgelicht. In de tuin zijn ze herkenbaar aan de Rode Lijst.

Zie ook www.botanischetuinen.nl

victoria bloeit hortus10 DEC - 3 JAN 2016 - Illuminade Amsterdam Light Festival
Geniet van de Hortus tijdens de koude decembermaand. Tijdens Amsterdam Light festival vind de wandelroute Illuminade plaats. Deze loopt door de Hortus, de Hortus is 's avonds van 17.00 tot 22.00 gratis toegankelijk om de route te wandelen. De kassen zijn 's avonds gesloten, wel kunt u aanschuiven bij het vuur met een kopje Gluhwein of warme chocolademelk.
De route van de illumiade vind u op : Amsterdamlightfestival.nl
Meer informatie over de illuminade en de kunstwerken vind u op Amsterdamlightfestival.nl/illuminade

 

evolutiecursus in de Hortus Amsterdam

Juni & Juli 2016 - Evolutiecursus van Alg tot Orchidee

Ook dit jaar starten we weer met de vierdelige cursus over de evolutie van het plantenrijk. Wandel elke vrijdag mee met docent Arend Wakker. Iedere wandeling duurt ongeveer 2,5 uur (plus een half uur pauze) van 11:00 tot 14:00 uur. Deelname € 100,- incl. reader en entree. De cursusdagen vinden plaats op 6 zondagen op 5, 12, & 19 juni en 3, 10 & 17 juli 2016.

Voor aanmeldingen of verzoek om meer informatie kunt u zich wenden tot de Hortus via communicatie@dehortus.nl. Meer informatie over de docent en de cursus vindt u op de website van Open Oog Producties.

 

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015