Kroonjuwelen de Hortus Amsterdamjazz 2014 de Hortusrondleiding de hortus

You are here

Programma

ThemarondleidingenThemarondleidingen 2014 & Zondagrondleidingen
Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Deelname 3,50 euro. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Voor een volledig overzicht zie de Themarondleidingen pagina.

Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een inloop-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortus. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur.

Kroonjuwelen in de Hortus AmsterdamDOORLOPEND- Kroonjuwelen
De nieuwe tentoonstelling van 2014. De collectie van de Hortus bestaat uit meer dan 4.000 plantensoorten uit de hele wereld.  Iedere plant in de Hortus heeft zijn eigen verhaal. Ook de gebouwen en kassen beschrijven elk een deel van de eeuwenoude Hortusgeschiedenis. Voor onze Kroonjuwelen-route selecteerden wij 14 hoogtepunten. De route gaat door de gehele tuin en geeft een prachtig overzicht van de collectie en ons erfgoed.

Volg de route via mobiel of vraag een gratis folder bij de portier.

Kroonjuwelen in de Hortus Amsterdam13 DECEMBER - Themarondleiding Planten in de kersttijd

Tijdens de kerst halen we groen in huis; zoals dennenbomen (eigenlijk sparren), hulst en maretakken. Maar waarom eigenlijk? In vele kersttradities spelen planten een belangrijke rol, meestal met een heidense, maar ook met een Bijbelse grondslag. Loop mee met een speciale wandeling langs planten die rond de kersttijd zo populair zijn, niet alleen vanwege de symboliek, maar ook omdat de wintertijd juist hun bloeitijd is! 
Aanvang 14.00 uur. Deelname € 3,50 (excl. entree).

Illuminade in de Hortus Amsterdam11 DEC - 4 JAN - Amsterdam Light Festival
Deze winter gaat de derde editie van het Amsterdam Light Festival van start. De historische binnenstad van Amsterdam is ruim 50 winterdagen het sfeervolle decor voor dit internationale lichtfestijn voor jong en oud. Vanaf 11 december kunt u iedere avond wandelen langs de Illuminade; een lichtroute dwars door de stad langs verschillende indrukwekkende lichtkunstwerken. De route loopt o.a. van het de Amstel, langs Artis en door de Hortus naar het Muziektheater.

Van 11 december t/m 4 januari is Hortus is iedere avond geopend van 17.00 tot 22.00 uur. Toegang gratis. Bovendien biedt de Hortus een welkome tussenstop met warme glühwein, chocomel en heerlijke soepen. Meer informatie is ook te vinden op http://dehortus.nl/Illuminade en www.amsterdamlightfestival.com

illuminade in de Hortus Amsterdam

DEC - JAN - Wintervertellingen (4 - 7 jaar)
Kom op de koude winterse dagen luisteren naar hartverwarmende verhalen in onze Palmenkas. De vertellers nemen je mee naar verre oorden, andere tijden, bijzondere ontmoetingen en spannende ontknopingen. Na afloop van het verhaal kun je je laten schminken.

De verhalen beginnen om 14:30 uur in de Palmenkas en duren ongeveer 20-30 minuten. Deelname kost € 2,50 per kind (exclusief entree). Kaartjes zijn te koop bij de portier. Verteldata: 23 en 30 dec en iedere zondag (4, 11, 18, 25) in januari 2015.

illuminade in de Hortus Amsterdam DOORLOPEND - Plantage Portretten
Rembrandt van Rijn, leeuw Ceasar, Tsaar Peter de Grote, Michiel de Ruyter en Hans van Manen; stuk voor stuk iconen uit de Amsterdamse Plantagebuurt. Ze zijn, naast vele anderen, te zien in een expositie op het Meester Visserplein. De rijke historie en veelzijdigheid van de Plantage Amsterdam komt op deze manier tot leven. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Plantage.

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015