Kroonjuwelen de Hortus Amsterdamjazz 2014 de Hortusrondleiding de hortus

You are here

Programma

ThemarondleidingenThemarondleidingen 2014 & Zondagrondleidingen
Een maal per maand staat een van onze rondleiders voor u klaar met een speciale themarondleiding. Aan de hand van zijn of haar expertise maakt u kennis met een speciaal deel van onze collectie. De rondleidingen starten om 14.00 uur. Deelname 3,50 euro. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Voor een volledig overzicht zie de Themarondleidingen pagina.

Iedere zondag kunt u in de Hortus deelnemen aan een inloop-rondleiding. Onze gids neemt u dan mee langs de highlights van de Hortus. Deelname is gratis. Maximaal 15 deelnemers per rondleider. De rondleiding start om 14.00 uur.

Kroonjuwelen in de Hortus AmsterdamDOORLOPEND- Kroonjuwelen
De nieuwe tentoonstelling van 2014. De collectie van de Hortus bestaat uit meer dan 4.000 plantensoorten uit de hele wereld.  Iedere plant in de Hortus heeft zijn eigen verhaal. Ook de gebouwen en kassen beschrijven elk een deel van de eeuwenoude Hortusgeschiedenis. Voor onze Kroonjuwelen-route selecteerden wij 14 hoogtepunten. De route gaat door de gehele tuin en geeft een prachtig overzicht van de collectie en ons erfgoed.

Volg de route via mobiel of vraag een gratis folder bij de portier.

Lezingenreeks in de Hortus AmsterdamOKTOBER - Lezingenreeks
In de maand oktober presenteert de Hortus iedere dinsdagavond een leuke en interessante lezing met onderwerpen uit en rondom het botanische veld. De lezingen beginnen om 19.30 uur (poort open 19.00). Deelname kost €7,50. Inschrijven via communicatie@dehortus.nl

7 okt - Bijen in de stad, nu en straks. Door Pim Lemmers, Nederlands meest bekende imker. Hoe helpen we de bij in Amsterdam?
14 okt - Natuurfotografie. Door Eric Bergmeester, landschapsfotograaf, over zijn ervaringen in Nederlandse en Europese natuurgebieden.  

21 okt - Stadswild - door Gerry van de Linden: LET OP DEZE LEZING IS HELAAS AFGELAST
28 okt – Follies in Europa. Wim Meulenkamp is een Nederlands kunsthistoricus en schrijver. Follies zijn bouwkundige dwaasheden in landschappen, parken en tuinen, in bizarre stijl of met een vreemde functie. En daarvan staan er best veel in ons land.

museumnacht de Hortus Amsterdam1 NOVEMBER - Museumnacht
Op 1 november 2014 viert de Hortus Botanicus Amsterdam samen met meer dan 45 Amsterdamse musea de Museumnacht. De Hortus Botanicus pakt elk jaar groot uit tijdens deze nacht. Dit jaar vieren wij de Museumnacht met het thema ‘Het Koninklijk bal’. Met onder andere een vorstelijk optreden van FUSE ensemble, workshops hofdansen, een Royal high tea en de echte Amsterdamse Queens.

Dit jaar wordt voor de vijftiende keer de Museumnacht georganiseerd in Amsterdam. Tijdens de Museumnacht openen de deelnemende Amsterdamse musea hun deuren voor  één nacht met een speciaal programma geïnspireerd op de collectie of tentoonstellingen van de instelling.  De Hortus en alle andere deelnemende musea zijn van 19.00 tot 02.00 geopend. Kaartjes zijn verkrijgbaar op www.museumnachtamsterdam.nl

illuminade in de Hortus Amsterdam DOORLOPEND - Plantage Portretten
Rembrandt van Rijn, leeuw Ceasar, Tsaar Peter de Grote, Michiel de Ruyter en Hans van Manen; stuk voor stuk iconen uit de Amsterdamse Plantagebuurt. Ze zijn, naast vele anderen, te zien in een expositie op het Meester Visserplein. De rijke historie en veelzijdigheid van de Plantage Amsterdam komt op deze manier tot leven. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Plantage.

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2013