Winkel de Hortus

You are here

Winkel

de Hortus store AmsterdamDe Hortus store
De winkel is gevestigd in de voormalige hortulanuswoning. Het pand werd gebouwd in 1862 en is al vele jaren in gebruik als Hortuswinkel en als kantoorruimte. In 2011 ontwierp architect Emile Revier de nieuwe, huidige winkel. De uitbreiding van 30 naar 80 m2 geeft de ruimte om een breder en gevarieerder aanbod te bieden.

In de Hortus heeft de winkel een bijzondere plaats. De verkoop van planten en het groene assortiment leveren een bijdrage aan behoud en beheer van de Hortus. Een groep enthousiaste vrijwilligers zet zich dagelijks in voor de winkel en de portier en zorgen zo voor een belangrijk deel van de Hortusinkomsten.

Assortiment
Het assortiment bestaat als vanouds uiteraard uit planten en zaden, en ook boeken, kaarten, tuingereedschap en speelgoed. Bij de selectie van het assortiment is ook gekeken naar fair trade-producenten, woonstijl-producten en design. Een voorbeeld is ‘Favela Brasil’, dat de opbrengst van sieraden, gemaakt van zaden, direct aan de boeren geeft.

de Hortus store AmsterdamExclusive food
In het assortiment van de Hortus store vindt u ook exclusieve foodproducten, zoals chocolade en thee. Er wordt kwalitatief hoogwaardige chocola verkocht van Chocolatemakers die werken met biologische cacao. Hun product, genaamd ‘Gorilla bar’, is gemaakt van Virunga cacao uit Congo. Deze cacao voorziet de bewoners van inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen door houtkap en stroperij. Het meest Hortuseigen product is de Hortushoning. Maar het is ook heel zeldzaam; slechts 150 potjes per jaar. De Hortus Honing is te krijgen in een speciale cadeauverpakking, ontworpen door Marcel Verhaaf.

Tevens alleen in de Hortus store te vinden, de eigen Hortuslijn: diverse producten zoals notebooks, boekenleggers, pennen, ansichtkaarten van planten uit de Hortus en reproducties uit de beroemde Moninckx atlas (laat 17e en 18e eeuw).

Tot slot zijn er ook veel ‘speelse hebbedingetjes ‘ voor groot en klein; van muziekdoosjes, klikklakdieren, houten jojo’s, wiebeldieren, gebreide vingerpopjes tot nachtlampjes.

Korting
Vrienden van de Hortus krijgen 10% korting op aankopen in de winkel.

Bij inlevering van uw hortusfolder(s) krijgt u 10% korting op aankopen in de winkel, deze worden gerecycled.
Korting geldt niet op boeken, kunst en afgeprijsde producten.

Met de aankopen steunen bezoekers de Hortus in het behoud van de tuin en kassen.
Winkel producten de Hortus store

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2015