Winkel de Hortus

You are here

Winkel

de Hortus store AmsterdamDe Hortus store
De winkel is gevestigd in de voormalige hortulanuswoning. Het pand werd gebouwd in 1862 en is al vele jaren in gebruik als Hortuswinkel en als kantoorruimte. In 2011 ontwierp architect Emile Revier de nieuwe, huidige winkel. De uitbreiding van 30 naar 80 m2 geeft de ruimte om een breder en gevarieerder aanbod te bieden.

In de Hortus heeft de winkel een bijzondere plaats. De verkoop van planten en het groene assortiment leveren een bijdrage aan behoud en beheer van de Hortus. Een groep enthousiaste vrijwilligers zet zich dagelijks in voor de winkel en de portier en zorgen zo voor een belangrijk deel van de Hortusinkomsten.

Fairtrade
Het  assortiment bestaat als vanouds uiteraard uit planten en zaden, en ook boeken, kaarten, tuingereedschap en speelgoed. Bij de selectie van het assortiment is ook gekeken naar fair trade-producenten, woonstijl-producten en design. Een voorbeeld is ‘Favela Brasil’, dat de opbrengst van sieraden van zaden direct aan de boeren geeft. Of de Franse stichting ‘Vive l’initiative’ die vrouwen in Burkina Faso ondersteunt met microkredieten. Met dat geld worden armbandjes gemaakt van gerecyclede, rubberen slippers. 

de Hortus store AmsterdamExclusive food
In het assortiment van de hortus store vindt u ook exclusieve foodproducten, zoals chocolade en koffie. Ze hebben een plantaardige oorsprong, die in de Hortus te vinden is. Zo wordt er kwalitatief zeer hoogwaardige chocola verkocht van Original Beans. Deze producent houdt rekening met de verbouwende boeren en het milieu; voor elke verkochte reep wordt een boom in het regenwoud geplant. Het meest Hortuseigen product is de Hortushoning. Maar het is ook heel zeldzaam; slechts 200 potjes per jaar.

Tot slot is er uiteraard rekening gehouden met de kleine onderzoekers. Er is veel nieuw, educatief speelgoed, zoals onderzoekssetjes naar planten- en dierencellen.

Korting
Vrienden van de Hortus krijgen 10% korting op aankopen in de winkel.

Bij inlevering van uw hortusfolder(s) krijgt u 10% korting op aankopen in de winkel, deze worden gerecycled.
Korting geldt niet op boeken, kunst en afgeprijsde producten.

Met de aankopen steunen bezoekers de Hortus in het behoud van de tuin en kassen.
Winkel producten de Hortus store

Based on Danland by Danetsoft © De Hortus 2013