Openingstijden vandaag 10:00 - 17:00 Koop tickets Menu

Foam x de Hortus: Zomerworkshop voor kinderen

24 juli - 28 augustus

Ga deze zomer op onderzoek naar de geheimen van de Hortus: één van de mooiste tuinen van Amsterdam. Kinderen die meedoen aan de workshop verzamelen bloemen en bladeren om er blauwdrukansichtkaarten van te maken. Daarna reizen we naar Foam om onze creaties af te maken onder het genot van pannenkoeken en limonade!

lees meer

Voor deze workshop laten we ons inspireren door het botanische werk van Anna Atkins. In 1842 was Atkins de eerste vrouwelijke botanische fotograaf die blauwdrukken maakte van onder andere algen en varens. Ze maakte een hele collectie foto’s zonder een camera te gebruiken.

De kinderen zullen in Anna’s voetsporen treden en ansichtkaarten maken op basis van blauwdrukken. Na terugkomst in Foam plaatsen ze hun verzamelde bloemen en bladeren op een ‘magisch papier’, dat vervolgens in de zon wordt gelegd. Na het zonnebad worden de objecten verwijderd en gaat het papier in een waterbad.

Wat gebeurt er daarna? Een wonder! Als de kaarten opdrogen, schrijven de kinderen een leuke vakantiegroet aan iemand van wie ze houden.

 

De workshop is voor kinderen tussen 6 & 12 jaar oud. Ouders en begeleiders mogen gratis meedoen met de workshop, die plaatsvindt op 24 juli (11:00 – 14:00 uur) én op 28 augustus (11:00 – 14:00 uur).

Tickets koop je via de website van Foam.